Sunseeker Belgium & Luxemburg

 
 
Robert Braithwaite, is de stichter van Sunseeker Yachts International. Deze flamboyante ondernemer slaagde er met moed en doorzettingsvermogen, in om het merk wereldberoemd te maken.
De repetitieve verschijning van de modellen in alle "James Bond" films van het laatste decennium onderstrepen de wil van de werf om zich te profileren.
 
Aanvankelijk gestart als Poole Powerboats, importeerde de jonge Robert Scandinavische speedboten. Maar omdat hij niet kon krijgen wat hij nodig vond, begon hij zelf met de bouw en het ontwikkelen van open, snelle motorboten.
 
Na een aantal succesvolle types in de twintigvoets klasse, herdoopte hij het merk in Sunseeker, waarbij hij focuste op de Middellandse Zee als doelgebied.
Zo bracht hij de eerste "sun deck" types op de markt, die de motorkap gebruikten als zonnedek.
 
Sunseeker heeft zich steeds als koploper geprofileerd, ook wat betreft ontwikkelingen. De 60 Renegade was even "the biggest British motorcruiser, ever built".
 
De werf biedt momenteel een gamma hardtop sportcruisers vanaf 47 voet aan, de Portofino en Predator reeks, alsook een gamma flybridge jachten, Manhattan en Yacht, waarbij deze laatste reeks tot 180 voet gebouwd wordt.
 
Sunseeker Belgium & Sunseeker Luxemburg maken deel uit van Navis Marine.
 
 
Navis Marine NV - Dellingstraat 28A/5, 2800 Mechelen, België - Tel: 015 43 39 30 - Fax: 015 43 38 10 - info@navismarine.be